گزارش تصویری

برگزاری گرامیداشت مراسم روز جهانی استاندارد در سیستان و بلوچستان

در روز یکشنبه مورخ 2/8/95 مراسم روز جهانی استاندارد با تجلیل از فعالان عرصه استاندارد و تولید کنندگان و صنعتگران برتر در زاهدان برگزار گردید. مهندس عاقلی مدیر کل استاندارد استان در این مراسم که با حضور آیت ا ... سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان، جمشید نژاد معاون سیاسی و اجتماعی استانداری، دکتر خاکی فیروز رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی استان، مدیران صنایع و کنترل کیفیت بازرگانان و کارشناسان استاندارد در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زاهدان برگزار گردید گفت: ابتداء فرا رسیدن ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدا... الحسین(ع) و یاران با وفایش را خدمت همه عزیران تسلیت عرض می نمایم. روز جهانی استاندارد را به همه هم استانی های گرامی بویژه فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان؛ مدیران واحدهای تولیدی و خدماتی، بازرگانان محترم، اصناف، کسبه و کلیه افرادی که در توسعه پایدار کشور نقش ایفاء می کنند و نیز همکاران محترم خودم در سراسر استان تبریک و تهنیت عرض می کنم.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد سیستان و بلوچستان: در روز یکشنبه مورخ 2/8/95 مراسم روز جهانی استاندارد با تجلیل از فعالان عرصه استاندارد و تولید کنندگان و صنعتگران برتر در زاهدان برگزار گردید. مهندس عاقلی مدیر کل استاندارد استان در این مراسم که با حضور آیت ا ... سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان، جمشید نژاد معاون سیاسی و اجتماعی استانداری، دکتر خاکی فیروز رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی استان، مدیران صنایع و کنترل کیفیت بازرگانان و کارشناسان استاندارد در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زاهدان برگزار گردید گفت: ابتداء فرا رسیدن ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدا... الحسین(ع) و یاران با وفایش را خدمت همه عزیران تسلیت عرض می نمایم. روز جهانی استاندارد را به همه هم استانی های گرامی بویژه فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان؛ مدیران واحدهای تولیدی و خدماتی، بازرگانان محترم، اصناف، کسبه و کلیه افرادی که در توسعه پایدار کشور نقش ایفاء می کنند و نیز  همکاران محترم خودم در سراسر استان تبریک و تهنیت عرض می کنم.
مدیر کل استاندارد بیان کرد: پیشرفت تکنولوژی و صنعت در عصر جدید و تنوع گسترده محصولات و خدمات عرضه شده به بازارهای داخلی و خارجی، ضرورت تعیین ملاک ها و معیارهای لازم برای نشان دادن میزان کیفیت و تایید محصولات وخدمات مختلف را بیش از گذشته نمایان کرده است.
اسماعیل عاقلی افزود: براساس سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی افزایش شرایط پوشش استاندارد برای تمامی تولیدات داخلی و ترویج آن یکی از مهمترین اهدافی است که اداره کل استاندارد دنبال می کند.
عاقلی گفت: اداره‌کل استاندارد استان در راستای افزایش توان پاسخگویی به مردم در زمینه آزمایشگاهی، موفق به دریافت 371 میلیون تومان اعتبار برای تهیه تجهیزات آزمایشگاهی از تهران شده است.
وی افزود: همچنین در بخش خصوصی نیز 18 آزمایشگاه تایید صلاحیت شده از جانب اداره‌کل استاندارد  در سطح استان وجود دارد که 14 مورد از ای آزمایشگاه‌ها با همکاری این اداره‌کل مشغول خدمت‌رسانی هستند.
عاقلی عنوان کرد: یکی از فعالیت‌های عمده ادارات استاندارد، تدوین استاندارد و ارائه نظرات تخصصی در این زمینه است که در این زمینه سه کمیته در در دانشگاه سیستان و بلوچستان و 11 زیرکمیته در دانشگاه دریانوردی چابهار تشکیل شده که درباره استانداردها در سطح ملی و بین‌المللی اظهار نظر می‌کنند.
وی افزود: در مجموع 22 کمیته در زمینه تدوین استاندارد در سطح کشور وجود دارد که سه کمیته آن در دانشگاه‌های استان مستقر است و به دنبال راه‌اندازی دو کمیته جدید در دانشگاه زابل و دانشگاه آزاد زاهدان هستیم.
مدیرکل استاندارد سیستان و بلوچستان اظهار داشت: برای سال 95 در زمینه تدوین استانداردها 300 پیشنهاد داشتیم که به کمک اساتید دانشگاه و بخش خصوصی مصوب شده روی 27 مورد از آنها در استان کار شود که 24 مورد آن قرارداد شده و در دست تدوین استاندارد قرار است.
وی با اشاره به فعالیت‌های عمرانی اداره‌کل استاندارد سیستان و بلوچستان، بیان داشت: در حوزه عمرانی ساختمان اداری و آزمایشگاهی اداره استاندارد ایرانشهر با 264 میلیون و 800 هزار تومان اعتبار در فضایی به مساحت هزار و 100 مترمربع با پیش‌بینی 8 آزمایشگاه جهت ارائه خدمات آزمایشگاهی به شهرستان‌های جنوب سیستان و بلوچستان در حال احداث است.
مدیرکل استاندارد سیستان و بلوچستان با اشاره به کالاهایی که مشمول طرح استاندارد اجباری هستند، گفت: در مورد تایید ماهیت و جنس این کالاها از اداره استاندارد اظهار نظر می‌شود که برای این امر نمایندگی‌هایی را مستقر در گمرکات مرزی استان داریم و اگر کالایی تایید نشود از صدور یا ورود آن جلوگیری می‌شود.
وی با اشاره به آمار کنترل استاندارد کالاهای صادراتی و وارداتی در سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: از کالاهای وارداتی و صادراتی استان در یک سال اخیر 754 مورد بازرسی و نمونه‌برداری شده و هزار و 105 گواهینامه و مجوز صادراتی در این زمینه صادر شده است.
وی افزود: همچنین در زمینه کالای وارداتی به استان در یک سال اخیر هزار و 242 مورد بازرسی و نمونه‌برداری از محموله‌های وارداتی استان انجام شده و هزار و 611 مجوز وارداتی صادر شده است.
عاقلی با اشاره به کالاهای تولیدی در استان سیستان و بلوچستان، گفت: تولیدکنندگان کالاهایی که مشمول مقررات استاندارد اجباری است در سطح استان شناسایی می‌شوند و از خط تولید و انبار آنها به صورت تصادفی بازرسی به عمل می‌آید.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته 747 مورد بازدید فنی از واحدهای تولیدی تحت پوشش استان انجام شده و برای ارزیابی، انطباق و آزمون نمونه،  هزار و 159 مورد بازرسی و نمونه‌برداری انجام شده است.
مدیرکل استاندارد سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در یک سال اخیر 25 مورد صدور پروانه استاندارد، 106 مورد تمدید پروانه استاندارد و 52 مورد ابطال مجوز استاندارد در سطح استان داشته‌ایم.
 نماینده ولی فقیه در استان نیز در این مراسم گفت: با توجه به اینکه هر چیزی در عالم میزان و معیاری برای سنجش دارد، سازمان ملی استاندارد نیز به عنوان ساختاری برای ارزش نهادن به حقوق مردم و مصرف کنندگان و تعیین کیفیت تولیدات، در واقع نقش یک امانتدار و مدافع حقوق مردم را ایفا می کند.
آیت ا... «عباسعلی سلیمانی» کمبود آموزش و فرهنگ سازی در زمینه ترویج فرهنگ استانداردسازی و استفاده از محصولات استاندارد را عامل اصلی این گونه تخلف ها دانست و گفت: اداره کل استاندارد بیش از پیش باید در زمینه آموزش افراد و همچنین فرهنگ در استان فعالیت کند.
جمشید نژاد معاون سیاسی و اجتماعی استاندار نیز در این مراسم گفت: انطباق معیارها و ملاک های برتری کالاها و خدمات براساس اصول و روش های پذیرفته شده علمی در جهان نه تنها موجب رشد صنعت و اقتصاد و حفظ سلامت و ایمنی مردم می شود بلکه صرفه جویی در اقتصاد ملی را که اساس اقتصاد مقاومتی است به دنبال داشته و به گسترش مبادلات بازرگانی خارجی نیز کمک می کند.
عبدالحکیم ریگی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زاهدان در ادامه این مراسم گفت: عبدالحکیم ریگی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زاهدان نیز در تعریف استاندارد اظهار داشت : اندازه معمول هر چیز را که بر پایه قرارداد ، سنت یا تصمیم سازمانی مبنا و پیمانه اندازه گیری در نظر گرفته شود را استاندارد گویند . ایشان افزود استاندارد عبارتست از نظمی مبتنی بر نتایج ثابت علوم ، فنون و تجارت بشری که بصورت قواعد مقررات و نظام هائی به منظور ایجاد هماهنگی و وحدت رویه افزایش تفاهم و تسهیل ارتباطات به کار رود.
ریگی گفت : تحقق اقتصاد مقاومتی با رعایت استاندارد ها صورت می گیرد و تولید کالا بر اساس ذائقه مردم در کشور از مولفه های اقتصاد مقاومتی می باشد.
وی عامل ماندگاری در بازارهای جهانی را رعایت  مقررات وضوابط جهانی دانست و افزود : بعضی از کالاهای تولید داخل توان رقابت با کالاهای دیگر کشورها را ندارد و چنانچه به دنبال افزایش حضور در بازارهای بین المللی می باشیم ناگزیر به رعایت استانداردها هستیم .
رئیس اتاق بازرگانی زاهدان افزود : کشور عراق استاندارد های اروپا را قبول می کند و جهت حضور در این بازار که یکی از اهداف صادراتی ایران است باید بتوانیم خود را با آن استاندارد ها منطبق نماییم.
ریگی گفت: جهت سهولت  در امر صادرات بهتر است آزمایشات کالاهای صادراتی با معاونت غذا و دارو هماهنگ شود تا موازی کاری صورت نگیرد و زمان ترخیص کالا کاهش یابد.
وی همچنین با اشاره به راه اندازی آزمایشگاه دانشگاه سیستان وبلوچستان پیشنهاد نمود از ظرفیتهای موجود در استان جهت کاهش زمان وسهولت در کار استفاده بیشتر شود.
 
علیرضا خاکی فیروز رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت سازمان ملی استانداردایران هم اظهار داشت: هم اینک شرکت های تولیدکننده کالا در ایران که گواهینامه انطباق سیستم مدیریت کیفیت(ایزو 9001) دریافت کنند می توانند در 32 کشور جهان به راحتی کالای خود را به فروش برسانند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه 60 تا 70 شرکت در کشور وجود دارد که گواهینامه های جعلی صادر می کنند، تنها گواهینامه ای مورد تایید مرکز ملی تایید صلاحیت سازمان ملی استاندارد ایران است که از نهادهای معتبر صادر شده باشد.
وی افزود: رمز حضور مداوم در بازارهای جهانی به صورت مستمر، تولید کالای با کیفیت است و نباید نگاه کوتاه مدت به این نوع بازارها داشته باشیم.
وی ادامه داد: منافع ملی را نباید فدای منافع کوتا مدت کرد و همه تولید کنندگان باید به سمت تولید کالاهای با کیفیت و استاندارد بروند تا بتوان حضوری فعال در بازارهای جهانی داشت.
رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت سازمان ملی استاندارد گفت: نگاه بلند مدت به بازار و کیفیت کالاهای تولید شده رمز ماندگاری در بازارهای داخلی و بین المللی است.
خاکی فیروز اظهار داشت: اگر کالای بی کیفیت به خارج از کشور صادر شود در مدت کوتاهی بازار فروش خود را از دست می دهد بنابر این کالاهای تولید شده باید براساس استاندارد و با کیفیت تولید شوند.
وی تصریح کرد: امروز در بازارهای داخلی و جهانی کالاهایی مشتری دارد که با کیفیت و براساس استانداردهای جهانی تولید شده باشد.
درپایان مراسم نیز تندیس و لوح تقدیر به مدیران عامل واحدهای تولیدی نمونه، مدیران کنترل کیفیت نمونه، تدوین گران نمونه و بازرگانان نمونه استانی اعطا و از زحمات آنان تقدیر بعمل آمد.
 

برگزاری گرامیداشت مراسم روز جهانی استاندارد  در سیستان و بلوچستان
1395/8/19 چهارشنبه